FAQ

Bekijk hier de meest gestelde vragen, mocht je vraag nog niet beantwoord te zijn, neem dan contact met ons op via info@succesvollekinderen.be

Verzending en ontvangst

Wanneer wordt mijn pakket verzonden?

Je pakket wordt klaargemaakt en verzonden de dag na je bestelling. De levertijd van BPost is 1 - 2 werkdagen.

Hoeveel bedraagt de verzendkost?

De verzending is gratis vanaf een aankoopbedrag van 68€. De producten worden verzonden via Bpost. Normaal bedraagt de verzending naar België 5,7€ en naar Nederland 6,99€. 

Krijg ik een tracking nummer?

Ja, BPost stuurt jou het tracking nummer via email.

Is de verzending verzekerd?

Wees gerust, indien je pakket niet aankomt, sturen we je een nieuw pakket op.

Help, ik denk dat mijn pakje verloren is gegaan.

Laat het ons weten via whatsapp of email.

Betaling

Hoe veilig is de betaling?

We aanvaarden betaling via bancontact, kredietkaart, Apple Pay en Ideal. Hiervoor wordt de beveiligde website van MOLLIE gebruikt:https://www.mollie.com/be. We kiezen voor MOLLIE om je een eenvoudige en veilige betalingservaring te geven. Ook bedrijven zoals Pit&Pit, Ava, en Standaard Boekhandel gebruiken deze betalingsservice.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

We aanvaarden betaling via bancontact, Belfius, KBC, VISA, Mastercard, Apple Pay en Ideal. Hiervoor wordt de beveiligde website van MOLLIE gebruikthttps://www.mollie.com/be.

Kan ik op afbetaling betalen?

Voorlopig nog niet, maar binnenkort zullen we ook Klarna aanbieden als betaalmogelijkheid.

Routinebord - My Little Routine™️

Voor welke leeftijd werkt het routinebord?

We krijgen veel positieve feedback van kindjes van 3j tot 12j. Voor kinderen van 3j tot 6j dien je de symbooltjes wel eens uit te leggen, zodat ze de betekenis begrijpen. 

Ik heb 2 kinderen, dien ik dan 2 routineborden te bestellen?

Het is moeilijk om het routinebord te delen. Ieder kind heeft hun eigen ritme om de taakjes af te werken. Het is best om 2 borden aan te kopen en deze boven of naast elkaar te plaatsen. Zo wordt het traagste kindje gestimuleert om de taakjes evensnel af te werken als het snelste kind 

Ik ben niet zeker of mijn kind de routines wel zal willen uitvoeren...

Kijk samen met je kind naar de foto’s op de website en vertel hoe het routinebord werkt. Neem samen de beslissing of je het routinebord wil aankopen. Zo ben je zeker dat je kind het routinebord leuk zal vinden en de routines zal uitvoeren.

Vanaf wanneer kan ik goede resultaten verwachten?

Vanaf de eerste dagen zal je kind er helemaal mee weg zijn. Er zijn zelfs kindjes die vanaf de eerste dag alle taken vlot en enthousiast uitvoeren. Is dit niet het geval, help je kind gedurende de eerste dagen totdat ze het helemaal begrijpen. Als het dan nog niet lukt, laat het ons weten via whatsapp of email voor extra tips en instructies.

Mijn kind heeft autisme. Werkt het routinebord?

Zeker en vast. We krijgen veel positieve feedback van kindjes met autisme, en ook van kindjes met ADHD.

Mijn kind maakt vaak dingen kapot. Zijn het bord en de magneten sterk genoeg?

Het routinebord is groot en stevig (gewicht: 0,5kg). De magneten zijn stevig, 3mm dik en kinderhandjes-proof.

Waar plaats ik het routinebord best? Boven of beneden?

Meestal plaatsen ouders het routinebord in de keuken of in de living. Dit is de beste plaats voor de ochtendroutines en een groot deel van de bedtijdroutines. 

Hoe kan ik het routinebord ophangen?

  1. met 6 kleefpads 3M: met de 6 kleefpads kun je het routinebord aan een deur of vlakke muur kleven. Maak de oppervlakken vetvrij en druk de kleefpads voldoende aan.
  2. met ophangkoord: bevestig de ophangkoord aan het bord met de 2 voorgemaakte gaten. Hang de koord aan een haak die stevig bevestigd is aan de muur.

Wat als ik niet tevreden ben?

Als je niet tevreden bent, wat erg onwaarschijnlijk is, laat het ons binnen de 14 dagen weten via whatsapp of email. Na retour van het routinebord krijg je het aankoopbedrag teruggestort. De artikelen dienen in de oorspronkelijke verpakking, met alle elementen, en onbeschadigd teruggestuurd te worden. Indien akkoord, betalen we het bedrag volledig terug. 

Huishoudelijke taken

Voor welke leeftijd werkt het takenpakket?

We krijgen veel positieve feedback van kindjes van 2j tot 16j. We raden aan te starten vanaf een leeftijd van 2-3 jaar. Voor kinderen tot 8j dien je symbolen te gebruiken. Voor kinderen vanaf 8j zijn de werkbladen best geschikt.

Ik heb 2 kinderen, dien ik dan 2 takenpakketten te bestellen?

Het basispakket (PDF’s, videocursus en ondersteuning door kindercoach) hoef je slechts 1x per gezin aan te kopen. Van het fysische deel (werkbladen, clipboards en kaarten) heb je 1x per kind nodig.

Ik heb reeds geprobeerd om mijn kinderen taken te geven, maar ze houden het nooit vol. Zal dit wel werken voor mij?

Ja, deze manier zal werken voor jou. Er zijn veel methodes die werken met beloningen of straffen, en dit werkt enkel op korte termijn. Je kan erop vertrouwen dat deze methode voor jou zal werken. Proberen kan je gratis, werkt het niet, dan krijg je het aankoopbedrag terug (<1 maand).

Vanaf wanneer kan ik goede resultaten verwachten?

Vanaf de eerste dagen zal je kind er helemaal mee weg zijn. Er zijn zelfs kindjes die vanaf de eerste dag alle taken vlot en enthousiast uitvoeren. Is dit niet het geval, dan helpt onze kindercoach je verder totdat alles vlot verloopt. We willen dat je 100% tevreden bent.

Ik hou niet van beloningssystemen, wordt hiermee gewerkt?

We werken niet met straffen of beloningssystemen omdat dit slechts kortstondig werkt. We stimuleren de kinderen door een goede gezinssfeer te creëren. Deze goede gezinssfeer is zo aangenaam dat jouw kinderen het willen onderhouden door hun steentje bij te dragen aan het huishouden.

Is kinderen laten meehelpen kinderarbeid?

De methode die we toepassen is goedgekeurd door kinderartsen en verschillende opvoeders. De kinderen helpen mee uit eigen motivatie, omdat ze hun steentje willen bijdragen aan het gezin, en niet omdat ze gedwongen worden. Als je kinderen op deze manier laat meehelpen, is dit absoluut geen kinderarbeid, maar meerwaarde voor hen en het gezin.

Krijg ik het takenpakket opgestuurd met de post?

Het takenpakket wordt opgestuurd met BPost en komt de volgende werkdag bij je aan. De toegang tot de videocursus,  PDF’s en kindercoach wordt via email verstuurd. 

Kan ik de werkbladen aanpassen?

Ja. De PDF-versie van de werkbladen is aanpasbaar met de gratis versie van Acrobat Reader.

Wat als ik niet tevreden ben?

Als je niet tevreden bent, wat erg onwaarschijnlijk is, laat het ons binnen de 30 dagen weten via whatsapp of email. We willen dat je 100% tevreden bent. Zoniet, dan krijg je je aankoopbedrag teruggestort. De artikelen dienen in de oorspronkelijke verpakking, met alle elementen, en onbeschadigd teruggestuurd te worden. Indien akkoord, betalen we het bedrag volledig terug. 

Familieplanner

Voor hoeveel gezinsleden is de familieplanner?

De familieplanner dient voor gezinnen van maximaal 5 personen. 

Hoeveel weken bevat de familieplanner?

De familieplanner bevat 52 mooi gedesignde weken.

Moet ik wachten tot januari volgend jaar om te starten?

Nee, je kan direct beginnen. De familieplanner is doorlopend en kan gelijk wanneer in het jaar gestart worden. Het is nooit te laat om je gezinsleven te vereenvoudigen.

Hoe kan ik de familieplanner ophangen?

Je kan de familieplanner een liggend plaatsje geven, ofwel ophangen aan een haakje aan de muur. Wil je dat we een haakje meeleveren? Laat het ons weten in de opmerkingen bij jouw bestelling.

Wat als ik niet tevreden ben?

Als je niet tevreden bent, wat niet zal gebeuren, laat het ons binnen de 14 dagen weten via whatsapp of email. Na retour van de familiekalender krijg je het aankoopbedrag teruggestort. De artikelen dienen in de oorspronkelijke verpakking, met alle elementen, en onbeschadigd teruggestuurd te worden. Indien akkoord, betalen we het bedrag volledig terug. 

Positieve kaartjes voor de lunchbox

Vanaf welke leeftijd zijn de kaartjes?

Vanaf 6 tot 12 jaar. Onder de 6 jaar kunnen kindjes de tekst nog niet lezen, al spreken de figuurtjes voor zich.

Mijn kind eet warm op school...

De verrassende kaartjes passen ook in het doosje van de tussendoortjes.

Zijn de kaartjes herbruikbaar?

Ja, de kaartjes hebben een coating die beschermd tegen vocht. Je kan de kaartjes telkens opnieuw gebruiken. Er zijn 56 kaartjes, dus iedere 56 schooldagen (~3 maanden) kan je opnieuw beginnen. 

Kan ik er een persoonlijke boodschap opschrijven?

Ja, op de achterkant van het kaartje is er plaats voorzien voor een persoonlijke boodschap. Schrijf dit met een balpen of een permanente stift. Gebruik geen whiteboard stift, omdat dit kan uitgaan op de lunch.

Zijn de kaartjes toegelaten op school?

We krijgen veel positieve feedback van ouders, en nog nooit is er een klacht geweest. In bepaalde scholen is er zelfs een rage gestart en zijn de kaartjes erg populair.

Ik heb 3 kinderen, dien ik dan 3 pakjes te kopen?

Nee, één pakje per gezin is voldoende. Je kan de kaartjes tegelijk gebruiken voor al je kinderen. Tenzij je de kaartjes wil cadeau doen aan een neefje of nichtje.